Erätaika 2022 messukartta

Erätaika 2022 -messut järjestetään äitienpäiväviikonloppuna Kuopiossa, kaupungin keskustassa sijaitsevassa Kuopio-hallissa ja sen kenttäalueilla.

Osoite: Kuopio-halli, Opistotie 4, 70200 Kuopio (kartan löydät täältä)

Messuaika: 6.–8.5.2022
Aukioloajat: pe 10.00–18.00, la 10.00–17.00, su 10.00–17.00

Erätaika 2022 -messujen teemana on perhe ja perheen yhteinen luonnossa liikkuminen.

Aiempien vuosien kävijämäärien perusteella odotamme myös Erätaika 2022 -messuille noin 30 000 kävijää.

Me Savon Erämessuilla tarjoamme näytteilleasettajille messuorganisaation pitkän kokemuksen, ja hienot puitteet Kuopio-hallissa. Aluekarttaan voit tutustua TÄÄLLÄ. Nämä ovat jo 14. erämessumme, ja niiden rullaamisen varmistamiseksi olemme laatineet nämä nuotit.

Sinä, hyvä näytteilleasettaja, voit tuoda esille omia tuotteitasi, palveluitasi tai muuta mielenkiintoista metsästykseen, kalastukseen, ulkoiluun, retkeilyyn tai vaikka koiraharrastukseen liittyen.

Messuille mukaan mielivän kannattaa toimia ripeästi. Parhaat paikat menevät ensimmäisinä ja vuoden 2021 puolella varauksensa tehneet saavat messupaikkansa vanhalla messuhinnalla. Vuodenvaihteen jälkeen on voimassa uusi hinnasto.

Kun ilmoittaudut 31.3.2022 mennessä, varmistat paikkasi Erätaika 2022 -messulehden näytteilleasettajaluettelossa.

Ilmoittautumaan pääset suoraan tämän alla olevasta lomakkeesta.

Asiakaskutsukortit tilataan savoneramessut.fi -verkkosivulla olevasta lippukaupasta. Ne pääsee tilaamaan vain näytteilleasettajan koodilla, jonka saa ilmoittautumisvahvistuksen yhteydessä.

Ruokailun voi myös tilata ennakkoon suoraan messuravintola Maccoy:lta.

Tapahtuman messurakentajana toimii Messujen Tekijät Oy

Ota yhteyttä: Messujen Tekijä Oy, Volttikatu 12, 70700 Kuopio, puh. 010 231 8000, info@messujentekija.fi, www.messujentekija.fi

Jos heräsi kysyttävää, niin otahan yhteyttä:

messupäällikkö Tapio Multasuo
+358 400 285 668
tapio.multasuo (at) savoneramessut.fi

Tule mukaan – tehdään yhdessä huipputapahtuma luonnossa liikkuville!

Ilmoittautumislomake

Hienoa, että olet kiinnostunut tulemaan mukaan näytteilleasettajaksi Erätaika 2022 -messuille.

Mukaan ilmoittautuminen tapahtuu alla olevalla lomakkeella, jossa kysytään muun muassa

  • yhteys- ja laskutustietosi,
  • toivomasi näyttelytilan koko ja paikkatoive ja
  • tarvitsemasi palvelut (kuten sähkö, vesi, siivous).

Ennen kuin aloitat lomakkeen täyttämisen, sinun kannattaa katsastaa messualueen kartta (se löytyy tämän linkin takaa). Erätaika 2022 -messujen säännöt puolestaan löydät tämän linkin takaa.

Lomakkeen lähetys on yhtä kuin allekirjoitus, ja lomakkeen lähettämisen jälkeen tietosi menevät messujohdon käsiteltäväksi.

Saat vahvistuksen messupaikastasi lomakkeelle kirjoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

HUOM: Asiakaskutsukortit tilataan savoneramessut.fi -verkkosivulla olevasta lippukaupasta. Kutsukortit voi tilata vain näytteilleasettajan koodilla, jonka saa ilmoittautumisvahvistusviestissä.

Jos jotain kysyttävää tässä vaiheessa, niin otahan yhteyttä:

messupäällikkö Tapio Multasuo
+358 400 285 668
tapio.multasuo (at) savoneramessut.fi

TOIMEENPANO

Järjestäjä: Savon Erämessut Oy
Messutoimisto: Kotakalliontie 49, 71160 Riistavesi
Puhelin: 0400 285 668
Sähköposti: tapio.multasuo@savoneramessut.fi
Messupaikka: Kuopio-halli ja kenttäalueet
Messuaika: 6-8.5.2022
Aukioloajat: pe klo 10.00-18.00, la klo 10.00-17.00, su klo 10.00-17.00

NÄYTTEILLEASETTAJAT
Erämessuille kutsutaan näytteilleasettajiksi metsästykseen, kalastukseen, luonnonsuojeluun ja retkeilyyn liittyvien välineiden ja tarvikkeiden valmistajat, maahantuojat sekä alan kauppaan ja palveluun liittyvä yritystoiminta.

ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautuminen tapahtuu kirjallisesti näytteilleasettajan allekirjoituksellaan vahvistamalla lomakkeella. Messujohdon hyväksyttyä ilmoittautumisen lähetetään näytteilleasettajalle kirjallinen vahvistus sekä kartta osaston sijainnista ja koosta, sekä ensimmäinen laskuerä. Mahdolliset muutoshuomautukset on tehtävä kirjallisesti messutoimistoon 14 vrk:n kuluessa paikkavarauksen hyväksymisestä ja laskun lähettämisestä näytteilleasettajalle.

Messupaikkojen vahvistaminen aloitetaan 18.10.2021 ja näytteilleasettajien ilmoittautumisaika päättyy 31.3.2022. Messujohto varaa itselleen oikeuden paikkamuutoksiin, jos se on messukokonaisuuden kannalta välttämätöntä.

VÄHITTÄISMYYNTI JA TOIMIMINEN MESSUJEN AIKANA
Messuosastoilla sallitaan tilausten vastaanotto. Suoramyynti on sallittu messujärjestäjän myöntämällä kirjallisella luvalla, ja koskee vain niitä tuotteita, jotka on mainittu näyttelyvahvistuksessa. Myyntilupa on maksuton.

Näytteilleasettaja saa esitellä osastoaan ja tuotteitaan sekä jakaa esittelyaineistoaan vain varaamallaan osastolla, käytävätiloissa tai osaston ulkopuolella tämä ei ole sallittua. Esittely ei saa aiheuttaa epätavallista ruuhkautumista käytävillä eikä häiriötä naapuriosastoille tai yleisölle. Järjestäjällä on oikeus myös messujen aikana puuttua häiriöksi tai turvallisuusriskeiksi osoittautuneisiin epäkohtiin. Arpajaiset on kielletty ilman erillistä sopimusta. Painotuotteiden jako on sallittu vain näytteilleasettajan osastolla. Autolla ajaminen messualueella on kielletty messujen aukioloaikoina. Huoltoajo on sallittu ainoastaan huoltoporteille asti.

PAIKKAVUOKRAT
SISÄOSASTOT:
Rakentamaton osasto 0-18 m2 70 €/m2
Rakentamaton osasto yli 18 m2 65 €/m2

3×3 ruudut

ULKO-OSASTOT:
Rakentamaton osasto 36 €/m2

4×4 ruudut

Hintoihin lisätään alv. 24 %.

MAKSUEHDOT
Näyttelypaikkamaksusta on 1/3 maksettava 14 vuorokauden kuluessa paikkavarauksen hyväksymisestä ja laskun lähettämisestä näytteilleasettajalle. Loppuosa maksetaan 31.3.2022 mennessä. Viivästyskorko on 12 %. Esittelijäkortit luovutetaan näytteilleasettajalle, kun kaikki maksut on suoritettu.

PERUMINEN
Ellei kirjallista ilmoittautumislomaketta palauteta tai maksuja suoriteta määräaikana tai ellei näytteilleasettaja ota osastoa haltuunsa viimeistään 24 tuntia ennen messujen avausta, on messujohdolla automaattisesti oikeus luovuttaa paikka toiselle näytteilleasettajalle. Mikäli kirjallinen näyttelypaikkasopimus perutaan 31.3.2022 mennessä, on messujohdolla oikeus periä näytteilleasettajalta 30 % paikanvuokrasta. Mikäli peruminen tapahtuu tämän jälkeen, peritään kaikki näytteilleasettajalle kuuluvat maksut täysimääräisinä. Peruminen on tehtävä kirjallisesti. Sopimuksen purkautuessa näytteilleasettajasta johtuvasta syystä suorittaa tämä aina jo erääntyneet maksut.

OSASTOJEN RAKENTAMINEN JA PURKAMINEN
SISÄTILAT:
Keskiviikkona 4.5.2022 klo 12.00 alkaen on varattu somistamoille ja muille ammattimessurakentajille.

Keskiviikko-Torstai 4.-5.5.2022 klo 15.00 alkaen voivat itse osastonsa rakentavat näytteilleasettajat tulla pystyttämään osastot.

Päivittäinen työaika on 08.00 – 23.00.

ULKOTILAT:
Rakentaminen voidaan aloittaa 4.5.2022
Osastojen on oltava valmiit 6.5.2022 klo 10.00 mennessä.

Näytteilleasettaja huolehtii itse osastonsa rakentamisesta, somistamisesta, turvallisuudesta ja ulospäin näkyvien rakenteidensa siisteydestä (vuokraus, maalaus).

Osastojen peruskorkeus on 250 cm. Tämän ylittävästä osastokorkeudesta on mainittava ilmoittautumisen yhteydessä ja saatava messujohdon lupa. Ylitetystä lisämainostilaksi luokiteltavasta rakenteesta veloitetaan vähintään 100 €:n + alv. 24 %:n lisämaksu. Mikäli osasto rakennetaan kaksikerroksiseksi, korotetaan osaston neliöhintaa 50 %. Rakenne tai näyttelyesine, joka ylittää 250 cm on pidettävä vähintään 50 cm:n etäisyydellä naapuriosaston rajasta. Sisäosastoille on rakennettava väliseinät ja varustettava osasto otsalaudalla ja näyttelysopimuksen allekirjoittaneen yrityksen toiminimikilvellä. Kiinnittäminen hallin lattia-, katto-, pilari- ja seinärakenteisiin on ehdottomasti kielletty. Kiinnittäminen naapuriosastojen rakenteisiin on sallittu ainoastaan asianomaisen tahon luvalla. Messumateriaalin jakaminen messuosaston ulkopuolella on kielletty, siitä veloitetaan vähintään minimiosallistumismaksu.

Yli 1.000 kg/m2 painavien esineiden osalta on neuvoteltava messujohdon kanssa. Trukin tarpeesta on ilmoitettava messutoimistoon etukäteen. Kun osaston lattia on yli 12 cm:n korkeudella lattiasta, tulee osaston avoimet sivut varustaa turvallisuussyistä portailla tai kaiteella.
Messuosastot on pidettävä täydessä kunnossa koko messujen ajan eikä näytteille asetettuja esineitä saa viedä pois ennen messujen päättymistä.

PURKAMINEN
Osastojen purkaminen voidaan aloittaa aikaisintaan sunnuntaina 8.5.2022 klo 17.00 ja osastot on purettava ja poiskuljetettava viimeistään maanantaina 9.5.2022 klo 12.00. Edellä mainitun jälkeen osastot puretaan ja poistetaan näytteilleasettajan laskuun.
Näyttelytilat on luovutettava messujärjestäjälle samassa kunnossa kuin ne olivat näytteilleasettajan käyttöön annettaessa. Näytteilleasettaja on velvollinen korvaamaan kokonaisuudessaan rakennuksille tai ulkotiloille aiheuttamansa vahingot.

TAVAROIDEN LÄHETYS JA VASTAANOTTAMINEN
Näytteilleasettajat toimittavat messutavaransa messupaikalle omalla kustannuksellaan. Messujen järjestäjä ei vastaa tavaroiden vastaanottamisesta, purkamisesta tai säilytyksestä eikä myöskään messujen jälkeen tavaroiden poislähettämisestä. Messutavarat lähetetään rakentamisaikataulun mukaisesti osoitteella Savon Erämessut/Kuopio-halli, NN messuosasto, Opistotie 4, 70200 Kuopio.

SÄHKÖ
Messujen järjestäjä huolehtii yleisvalaistuksesta. Arvio tarvittavasta sähköstä on esitettävä ilmoittautumisen yhteydessä. Osastoilla tarvittavat sähkötyöt suorittaa järjestäjän valitsema asennusliike.

Valovirran hinta on 100 € + alv ja voimavirran 130 € + alv. Sähköt asennetaan osastoille 4.5. klo 12.00 mennessä. Rakentamisaikana sähköä voi ottaa väliaikaisista jakokeskuksista. Osastojen sisäisestä asennuksesta vastaa näytteilleasettaja. Sähkö­asennuksen saannin varmistamiseksi tilaus on tehtävä viimeistään 4 viikkoa ennen messujen alkua, minkä jälkeen tilatuista sähköistä peritään 20 % korotettu hinta.

VESI JA VIEMÄRI
Vedentarpeesta on mainittava ilmoittautumisen yhteydessä. Messujärjestäjän valtuuttama vesijohtoliike huolehtii messuosaston vesi- ja viemäriasennuksista. Sitova tilaus on tehtävä 11.4.2022 mennessä kirjallisesti. Kustannuksista vastaa näytteilleasettaja.

MESSULUETTELO
Jokainen messuille osallistuva toiminimi ja näytteille asetettavat päätuotteet mainitaan maksutta messuluettelossa, edellyttäen, että messupaikka on varattu 31.3.2022 mennessä ja tiedot on lueteltu asianomaisella ilmoittautumislomakkeella. Messujohto ei vastaa messuluettelossa tai muissa painotöissä mahdollisesti olevien virheellisten tietojen aiheuttamasta vahingosta.

PUHTAANAPITO
Messujärjestäjä huolehtii yleisten tilojen puhtaanapidosta. Näytteilleasettaja on velvollinen huolehtimaan oman osastonsa siisteydestä ja kertyvien jätteiden kuljettamisesta messualueelle varattuihin jäteastioihin, sekä kierrättämään jätteet järjestettyjen mahdollisuuksien mukaisesti.
Näytteilleasettaja, jonka tuote-esittely aiheuttaa runsaasti jätettä, on velvollinen huolehtimaan ympäristönsä puhtaanapidosta 10 m:n säteellä osastonsa rajasta.

PALOTURVALLISUUS, VARTIOINTI, VAKUUTUKSET, TYÖTURVALLISUUS
Jokainen näytteilleasettaja huolehtii itse tarvitsemistaan vakuutuksesta (palo, varkaus ym.), viranomaisluvista ja toimintansa lainmukaisuudesta. Hän sitoutuu noudattamaan yleisiä voimassaolevia palo- ja työturvallisuus- yms. ohjeita. Tupakointi on sallittu vain ulkotiloissa.
Messujärjestäjä huolehtii messualueen yleisestä palosuojelusta, vartioinnista messujen aukioloaikojen ulkopuolella ja yleisestä järjestyksestä vastaamatta kuitenkaan tavaroiden katoamisesta tai vioittumisesta. Messujen vastuuvakuutus korvaa järjestäjän henkilökunnan toimenpiteistä tai laitteista ja rakennelmista kolmannelle henkilölle aiheutuneet vahingot.

ASIAKASKORTIT
Näytteilleasettajalla on oikeus tilata asiakkailleen kertakäyntiin oikeuttavia asiakaskortteja. Kortit ovat saatavissa Savon Erämessujen verkkosivuilla (www.savoneramessut.fi) sijaitsevasta lippukaupasta ja on voimassa ainoastaan näytteilleasettajan vahvistuksella. Messujen jälkeen Liveto laskuttaa näytteilleasettajaa vain käytetyistä korteista kuitenkin minimissään 10 korttia. Asiakaskutsukorttikoodi toimitetaan, kun paikkamaksu on suoritettu.

ESITTELIJÄ-/ RAKENTAJA-/PAIKOITUSKORTIT
Näytteilleasettajien autopaikoille oikeuttavat pysäköintikortit ja esittelijäkortit jaetaan messuinfosta rakentamisaikana. Kortteja voi myös halutessa tilata etukäteen toimistolta. Messualueella ei rakentamis- tai purku­aikana saa olla ketään ilman esittelijä- tai toimitsijakorttia. Esittelijäkortit toimivat myös paikoituskortteina asiakasparkkiin.

Rakentajakortteja saavat näytteilleasettajat tarvitsemansa määrän. Esittelijäkorttien luku määräytyy osaston pinta-alan mukaan (3 kpl / alkava 9 m2) lisäksi pysäköintikortteja saa veloituksetta pysäköintipaikalle osaston pinta-alan mukaan (1 kpl / alkava 9 m2), ellei erikseen ole toisin sovittu. Messujen ajaksi on saatavana lisäksi maksullisia henkilö- ja pysäköintilippuja. (Lisäkorttien hinnat esittelijäkortti 10 €/kpl parkkikortti 5 €/kpl).

HAVAINTOESITYKSET
Näytteilleasettaja on velvollinen tekemään Teoston ja Gramexin kanssa sopimuksen audiovisuaalisten laitteiden käyttämisestä ja musiikkiesitysten toteuttamisesta osastollaan. Havaintoesitykset eivät saa häiritä naapuriosastoja. Mikrofonien käytöstä tuote-esittelyssä on sovittava erikseen järjestäjän kanssa. Järjestäjä vastaa messujen viralliseen ohjelmaan liittyvistä Teosto- ja Gramex-maksuista. Näytteilleasettajat voivat varata luentotilasta ja esityslavoilta esiintymisaikaa.

YLEISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ
Mahdolliset valitukset on tehtävä kirjallisesti järjestäjälle viimeistään 11.4.2022 mennessä. Myöhemmin jätettyjä valituksia ei käsitellä. Allekirjoittamalla (tai lähettämällä verkkosivuilta) ilmoittautumislomakkeen näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan näitä osanottajaehtoja sekä messujohdon mahdollisesti antamia lisäohjeita.

Messujohto pidättää itselleen oikeuden ylivoimaisen esteen sattuessa messujen siirtämiseen tai peruuttamiseen korvauksetta puolin tai toisin. Suoritus- ja lainkäyttöpaikkana pidetään molemminpuolisesti Kuopion kaupunkia.

Hei Näytteilleasettaja!

Kiitos, kun olet mukana ERÄTAIKA 2022 -messuilla Kuopiossa.
Kun teet ERÄTAIKA -messuille tulostasi julkaisun, voit lisätä oheiset kuvat siihen: liitä suoraan kuvaasi, julkaisuusi tai kansikuvaasi.

Ja jotta me löydämme julkaisusi ja voimme jakaa sen ERÄTAIKA-somesivulla, niin lisääthän julkaisun tekstiin vielä ERÄTAIKA-somesivun osoitteet (@) sekä #-merkinnät:
@erataika @erataika2022 #erätaika2022 #erätaika2022messuillamukana #savonerämessut #erämessutkuopiossa (ja tottakai omat #-tekstisi)

Tehdään messuista yhdessä näkyvät kaikissa mahdollisissa kanavassa!

Logo

Logo

Facebook-kansikuva

Instagram- ja Facebook-julkaisukuva

Some story-kuva

Some Story-kuva valkoisella laatikolla, johon voit sijoittaa logosi.