Erätaika 2022 messukartta

Erätaika 2024 -messut järjestetään Kuopion Sorsasalon raviradalla.

Osoite: Puikkarintie 41, 70420 Kuopio (Google maps -kartan löydät täältä)

Messuaika: 26.–28.4.2024

Aukioloajat: pe klo 10.00–18.00, la klo 10.00–17.00, su klo 10.00–17.00

Erätaika 2024 -messujen teemana on Elämykselliset Erämessut.

Aiempien vuosien kävijämäärien perusteella odotamme myös Erätaika 2024 -messuille runsaasti vierailijoita.

Me Savon Erämessuilla tarjoamme näytteilleasettajille messuorganisaation pitkän kokemuksen, ja hienot puitteet Sorsasalossa. Tapahtumakarttaan voit tutustua yllä. Nämä ovat jo 15. erämessumme, ja niiden rullaamisen varmistamiseksi olemme laatineet nämä nuotit (linkki messuehtoihin).

Tarjotaan kävijöille uutta ja elämyksellistä

Sinä, hyvä näytteilleasettaja, voit tuoda esille omia tuotteitasi, palveluitasi tai muuta mielenkiintoista metsästykseen, kalastukseen, ulkoiluun, retkeilyyn tai vaikka koiraharrastukseen liittyen.

Tarjoamme näytteilleasettajien käyttöön mönkijöille ja maastopyörille testiradan sekä uutena asiana ampumaradan kivääriaseille. Radan keskellä olevaan lampeen istutetaan kirjolohta, josta ideoidaan vieraille erilaisia tapahtumia. Kysy näistä lisää messupäällikkö Tapio Multasuolta (tapio.multasuo@savoneramessut.fi tai puh. +358 400 285 668).

Asiakaskutsukortit

Huom. Asiakaskutsukortit eivät ole vielä tilattavissa. Palaamme niihin myöhemmin.

Ruokailu

Ruokailun voi tilata ennakkoon suoraan Ravintola Ravimestarista (toimisto@kuopionravirata.fi).
Ruokailusta ja ruokalistoista saatte tarkempaa tietoa vähän lähempänä ajankohtaa.

Messurakentaminen

Tapahtuman messurakentajana toimii Messujen Tekijät Oy.

Ota yhteyttä: Messujen Tekijä Oy, Volttikatu 12, 70700 Kuopio, puh. 010 231 8000, info@messujentekija.fi, www.messujentekija.fi

Messuille mukaan mielivän kannattaa toimia ripeästi.

Parhaat paikat menevät ensimmäisenä.
Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella.

Jos heräsi kysyttävää, niin otahan yhteyttä:

messupäällikkö Tapio Multasuo
+358 400 285 668
tapio.multasuo (at) savoneramessut.fi

Tule mukaan – tehdään yhdessä huipputapahtuma!

Ilmoittautumislomake

Hienoa, että olet kiinnostunut tulemaan mukaan näytteilleasettajaksi Erätaika 2024 -messuille.

Mukaan ilmoittautuminen tapahtuu alla olevalla lomakkeella, jossa kysytään muun muassa

  • yhteys- ja laskutustietosi,
  • toivomasi näyttelytilan koko ja paikkatoive ja
  • tarvitsemasi palvelut (kuten sähkö, vesi, siivous).

Ennen kuin aloitat lomakkeen täyttämisen, sinun kannattaa katsastaa messualueen kartta (se löytyy tämän linkin takaa). Erätaika 2024 -messujen säännöt puolestaan löydät tämän linkin takaa.

Lomakkeen lähetys on yhtä kuin allekirjoitus, ja lomakkeen lähettämisen jälkeen tietosi menevät messujohdon käsiteltäväksi.

Saat vahvistuksen messupaikastasi lomakkeelle kirjoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Jos jotain kysyttävää tässä vaiheessa, niin otahan yhteyttä:

messupäällikkö Tapio Multasuo
+358 400 285 668
tapio.multasuo (at) savoneramessut.fi

TOIMEENPANO

Järjestäjä: Savon Erämessut Oy
Messutoimisto: Kotakalliontie 49, 71160 Riistavesi
Puhelin: 0400 285 668
Sähköposti: tapio.multasuo@savoneramessut.fi
Messupaikka: Kuopion ravirata
Messuaika: 26-28.4.2024
Aukioloajat: pe klo 10.00-18.00, la klo 10.00-17.00, su klo 10.00-17.00

NÄYTTEILLEASETTAJAT
Erämessuille kutsutaan näytteilleasettajiksi metsästykseen, kalastukseen, luonnonsuojeluun ja retkeilyyn liittyvien välineiden ja tarvikkeiden valmistajat, maahantuojat sekä alan kauppaan ja palveluun liittyvä yritystoiminta.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen tapahtuu kirjallisesti näytteilleasettajan allekirjoituksellaan vahvistamalla lomakkeella. Messujohdon hyväksyttyä ilmoittautumisen lähetetään näytteilleasettajalle kirjallinen vahvistus sekä kartta osaston sijainnista ja koosta, sekä ensimmäinen laskuerä. Mahdolliset muutoshuomautukset on tehtävä kirjallisesti messutoimistoon 14 vrk:n kuluessa paikkavarauksen hyväksymisestä ja laskun lähettämisestä näytteilleasettajalle.

Messupaikkojen vahvistaminen aloitetaan 1.8.2023 ja näytteilleasettajien ilmoittautumisaika päättyy 31.3.2024. Messujohto varaa itselleen oikeuden paikkamuutoksiin, jos se on messukokonaisuuden kannalta välttämätöntä.

VÄHITTÄISMYYNTI JA TOIMIMINEN MESSUJEN AIKANA

Messuosastoilla sallitaan tilausten vastaanotto. Suoramyynti on sallittu messujärjestäjän myöntämällä kirjallisella luvalla, ja koskee vain niitä tuotteita, jotka on mainittu näyttelyvahvistuksessa. Myyntilupa on maksuton.

Näytteilleasettaja saa esitellä osastoaan ja tuotteitaan sekä jakaa esittelyaineistoaan vain varaamallaan osastolla, käytävätiloissa tai osaston ulkopuolella tämä ei ole sallittua. Esittely ei saa aiheuttaa epätavallista ruuhkautumista käytävillä eikä häiriötä naapuriosastoille tai yleisölle. Järjestäjällä on oikeus myös messujen aikana puuttua häiriöksi tai turvallisuusriskeiksi osoittautuneisiin epäkohtiin. Arpajaiset on kielletty ilman erillistä sopimusta. Painotuotteiden jako on sallittu vain näytteilleasettajan osastolla. Autolla ajaminen messualueella on kielletty messujen aukioloaikoina. Huoltoajo on sallittu ainoastaan huoltoporteille asti.

PAIKKAVUOKRAT
SISÄOSASTOT:

Rakentamaton osasto 7,5 m2 35 €/m2 , 262,50 €/kpl
Rakentamaton osasto 6,0 m2, 35 €/m2 , 210,00 €/kpl

ULKO-OSASTOT:

Teltta, rakentamaton osasto 3×3 m 1-2 kpl (405 €/kpl, 45 €/m2)
Teltta, rakentamaton osasto 3×3 m 3-18 kpl (360 €/kpl, 40 €/m2)
Ulkotila, rakentamaton osasto 4×4 m (480 €/kpl, 30 €/m2)

Hintoihin lisätään alv. 24 %.

MAKSUEHDOT
Näyttelypaikkamaksusta on 1/3 maksettava 14 vuorokauden kuluessa paikkavarauksen hyväksymisestä ja laskun lähettämisestä näytteilleasettajalle. Loppuosa maksetaan 31.3.2024 mennessä. Viivästyskorko on 12 %. Esittelijäkortit luovutetaan näytteilleasettajalle, kun kaikki maksut on suoritettu.

PERUMINEN
Ellei kirjallista ilmoittautumislomaketta palauteta tai maksuja suoriteta määräaikana tai ellei näytteilleasettaja ota osastoa haltuunsa viimeistään 24 tuntia ennen messujen avausta, on messujohdolla automaattisesti oikeus luovuttaa paikka toiselle näytteilleasettajalle. Mikäli kirjallinen näyttelypaikkasopimus perutaan 31.3.2024 mennessä, on messujohdolla oikeus periä näytteilleasettajalta 30 % paikanvuokrasta. Mikäli peruminen tapahtuu tämän jälkeen, peritään kaikki näytteilleasettajalle kuuluvat maksut täysimääräisinä. Peruminen on tehtävä kirjallisesti. Sopimuksen purkautuessa näytteilleasettajasta johtuvasta syystä suorittaa tämä aina jo erääntyneet maksut.

OSASTOJEN RAKENTAMINEN JA PURKAMINEN

SISÄTILAT:

Tiistai 23.4.2024 klo 12.00 alkaen on varattu somistamoille ja muille ammattimessurakentajille.

Keskiviikko – torstai 24.-25.4.2024 itse osastonsa rakentaville näytteilleasettajille.

Päivittäinen työaika on 08.00 – 23.00.

ULKOTILAT:

Rakentaminen voidaan aloittaa 23.4.2024.
Osastojen on oltava valmiit 26.4.2024 klo 10.00 mennessä.

Näytteilleasettaja huolehtii itse osastonsa rakentamisesta, somistamisesta, turvallisuudesta ja ulospäin näkyvien rakenteidensa siisteydestä (vuokraus, maalaus).

Osastojen peruskorkeus on 250 cm. Tämän ylittävästä osastokorkeudesta on mainittava ilmoittautumisen yhteydessä ja saatava messujohdon lupa. Ylitetystä lisämainostilaksi luokiteltavasta rakenteesta veloitetaan vähintään 100 €:n + alv. 24 %:n lisämaksu. Mikäli osasto rakennetaan kaksikerroksiseksi, korotetaan osaston neliöhintaa 50 %. Rakenne tai näyttelyesine, joka ylittää 250 cm on pidettävä vähintään 50 cm:n etäisyydellä naapuriosaston rajasta. Sisäosastoille on rakennettava väliseinät ja varustettava osasto otsalaudalla ja näyttelysopimuksen allekirjoittaneen yrityksen toiminimikilvellä. Kiinnittäminen hallin lattia-, katto-, pilari- ja seinärakenteisiin on ehdottomasti kielletty. Kiinnittäminen naapuriosastojen rakenteisiin on sallittu ainoastaan asianomaisen tahon luvalla. Messumateriaalin jakaminen messuosaston ulkopuolella on kielletty, siitä veloitetaan vähintään minimiosallistumismaksu.

Yli 1.000 kg/m2 painavien esineiden osalta on neuvoteltava messujohdon kanssa. Trukin tarpeesta on ilmoitettava messutoimistoon etukäteen. Kun osaston lattia on yli 12 cm:n korkeudella lattiasta, tulee osaston avoimet sivut varustaa turvallisuussyistä portailla tai kaiteella.

Messuosastot on pidettävä täydessä kunnossa koko messujen ajan eikä näytteille asetettuja esineitä saa viedä pois ennen messujen päättymistä.

PURKAMINEN
Osastojen purkaminen voidaan aloittaa aikaisintaan sunnuntaina 28.4.2024 klo 17.00 ja osastot on purettava ja poiskuljetettava viimeistään maanantaina 29.4.2024 klo 12.00. Edellä mainitun jälkeen osastot puretaan ja poistetaan näytteilleasettajan laskuun.

Näyttelytilat on luovutettava messujärjestäjälle samassa kunnossa kuin ne olivat näytteilleasettajan käyttöön annettaessa. Näytteilleasettaja on velvollinen korvaamaan kokonaisuudessaan rakennuksille tai ulkotiloille aiheuttamansa vahingot.

TAVAROIDEN LÄHETYS JA VASTAANOTTAMINEN
Näytteilleasettajat toimittavat messutavaransa messupaikalle omalla kustannuksellaan. Messujen järjestäjä ei vastaa tavaroiden vastaanottamisesta, purkamisesta tai säilytyksestä eikä myöskään messujen jälkeen tavaroiden poislähettämisestä. Messutavarat lähetetään rakentamisaikataulun mukaisesti osoitteella Savon Erämessut/Kuopio ravirata, NN messuosasto, Puikkarintie 41, 70420 Kuopio.

SÄHKÖ
Messujen järjestäjä huolehtii sisätilojen yleisvalaistuksesta. Arvio tarvittavasta sähköstä on esitettävä ilmoittautumisen yhteydessä. Sähköä on saatavilla rajoitetusti ulkoalueella. Valovirtaa pystytään tarjoamaan telttoihin ja UA3 alueelle. Osastoilla tarvittavat sähkötyöt suorittaa järjestäjän valitsema asennusliike. Voimavirtaa pystymme tarjoamaan rajoitetusti messualueelle.

Sähkö¬asennuksen saannin varmistamiseksi tilaus on tehtävä viimeistään 4 viikkoa ennen messujen alkua, minkä jälkeen tilatuista sähköistä peritään 20 % korotettu hinta.

VESI JA VIEMÄRI
Vedentarpeesta on mainittava ilmoittautumisen yhteydessä. Sitova tilaus on tehtävä 1.4.2024 mennessä kirjallisesti.

MESSULUETTELO
Jokainen messuille osallistuva toiminimi ja näytteille asetettavat päätuotteet mainitaan maksutta messuluettelossa, edellyttäen, että messupaikka on varattu 31.3.2024 mennessä ja tiedot on lueteltu asianomaisella ilmoittautumislomakkeella. Messujohto ei vastaa messuluettelossa tai muissa painotöissä mahdollisesti olevien virheellisten tietojen aiheuttamasta vahingosta.

PUHTAANAPITO
Messujärjestäjä huolehtii yleisten tilojen puhtaanapidosta. Näytteilleasettaja on velvollinen huolehtimaan oman osastonsa siisteydestä ja kertyvien jätteiden kuljettamisesta messualueelle varattuihin jäteastioihin, sekä kierrättämään jätteet järjestettyjen mahdollisuuksien mukaisesti.

Näytteilleasettaja, jonka tuote-esittely aiheuttaa runsaasti jätettä, on velvollinen huolehtimaan ympäristönsä puhtaanapidosta 10 m:n säteellä osastonsa rajasta.

PALOTURVALLISUUS, VARTIOINTI, VAKUUTUKSET, TYÖTURVALLISUUS

Jokainen näytteilleasettaja huolehtii itse tarvitsemistaan vakuutuksesta (palo, varkaus ym.), viranomaisluvista ja toimintansa lainmukaisuudesta. Hän sitoutuu noudattamaan yleisiä voimassaolevia palo- ja työturvallisuus- yms. ohjeita. Tupakointi on sallittu vain ulkotiloissa.

Messujärjestäjä huolehtii messualueen yleisestä palosuojelusta, vartioinnista messujen aukioloaikojen ulkopuolella ja yleisestä järjestyksestä vastaamatta kuitenkaan tavaroiden katoamisesta tai vioittumisesta. Messujen vastuuvakuutus korvaa järjestäjän henkilökunnan toimenpiteistä tai laitteista ja rakennelmista kolmannelle henkilölle aiheutuneet vahingot.

ASIAKASKORTIT
Näytteilleasettajalla on oikeus tilata asiakkailleen kertakäyntiin oikeuttavia asiakaskortteja. asiakaskortit toimitetaan myöhemmin.

ESITTELIJÄ-/ RAKENTAJA-/PAIKOITUSKORTIT
Näytteilleasettajien autopaikoille oikeuttavat pysäköintikortit ja esittelijäkortit jaetaan messuinfosta rakentamisaikana. Kortteja voi myös halutessa tilata etukäteen toimistolta. Messualueella ei rakentamis- tai purku¬aikana saa olla ketään ilman esittelijä- tai toimitsijakorttia. Esittelijäkortit toimivat myös paikoituskortteina asiakasparkkiin.

Rakentajakortteja saavat näytteilleasettajat tarvitsemansa määrän. Esittelijäkorttien luku määräytyy osaston pinta-alan mukaan (3 kpl / alkava 9 m2) lisäksi pysäköintikortteja saa veloituksetta pysäköintipaikalle osaston pinta-alan mukaan (1 kpl / alkava 9 m2), ellei erikseen ole toisin sovittu. Messujen ajaksi on saatavana lisäksi maksullisia henkilö- ja pysäköintilippuja. (Lisäkorttien hinnat esittelijäkortti 10 €/kpl parkkikortti 5 €/kpl).

HAVAINTOESITYKSET
Näytteilleasettaja on velvollinen tekemään Teoston ja Gramexin kanssa sopimuksen audiovisuaalisten laitteiden käyttämisestä ja musiikkiesitysten toteuttamisesta osastollaan. Havaintoesitykset eivät saa häiritä naapuriosastoja. Mikrofonien käytöstä tuote-esittelyssä on sovittava erikseen järjestäjän kanssa. Järjestäjä vastaa messujen viralliseen ohjelmaan liittyvistä Teosto- ja Gramex-maksuista. Näytteilleasettajat voivat varata luentotilasta ja esityslavoilta esiintymisaikaa.

YLEISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ
Mahdolliset valitukset on tehtävä kirjallisesti järjestäjälle viimeistään 31.3.2024 mennessä. Myöhemmin jätettyjä valituksia ei käsitellä. Allekirjoittamalla (tai lähettämällä verkkosivuilta) ilmoittautumislomakkeen näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan näitä osanottajaehtoja sekä messujohdon mahdollisesti antamia lisäohjeita.

Messujohto pidättää itselleen oikeuden ylivoimaisen esteen sattuessa messujen siirtämiseen tai peruuttamiseen korvauksetta puolin tai toisin. Suoritus- ja lainkäyttöpaikkana pidetään molemminpuolisesti Kuopion kaupunkia.

Hei Näytteilleasettaja!

Kiitos, kun olet mukana ERÄTAIKA 2024 -messuilla Kuopiossa.
Kun teet ERÄTAIKA -messuille tulostasi julkaisun, voit lisätä oheiset kuvat siihen: liitä suoraan kuvaasi, julkaisuusi tai kansikuvaasi.

Ja jotta me löydämme julkaisusi ja voimme jakaa sen ERÄTAIKA-somesivulla, niin lisääthän julkaisun tekstiin vielä ERÄTAIKA-somesivun osoitteet (@) sekä #-merkinnät:

@erataika
@erataika2024
#erätaika2024
#erätaika2024messuillamukana
#savonerämessut
#erämessutkuopiossa

ja tottakai omat #-tekstisi.

Tehdään messuista yhdessä näkyvät kaikissa mahdollisissa kanavissa!

Logo

Logo

Somekuva

Somekuva

Instagram stories

Instagram stories