Vuoden 2021 erämies

Uutiset

Vuoden 2021 erämies

Savon Erämessuilla on ilo onnitella messupäällikköämme Tapio Multasuota Pohjois-Savon vuoden 2021 erämies -valinnasta! Tapio onkin tunnettu monipuolisista eräharrastuksistaan ja siitä, kuinka hän haluaa Koillis-Savon Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaajana innostaa nuoria eräharrastusten pariin. Sen lisäksi hän myös itse metsästää ja kalastaa aktiivisesti. Tapio haluaa eettisenä erämiehenä vaalia hyviä metsästystapoja, luonnon kunnioitusta ja eläinten hyvää kohtelua.

Luonnon kunnioituksen äärellä oli myös Erätaika 2022 -messusuojelija Wille Riekkinen syksyisellä metsästysretkellä Tapio Multasuon kanssa. Katso ja kuuntele Willen ajatukset oheiselta videolta.

 

 

Videon sisältö tekstitettynä:

Wille Riekkinen ja Tapio Multasuo juttelevat loimuavan nuotion äärellä. Tapio haluaa kuulla mitä Wille ajattelee ensi kevään ERÄTAIKA 2022 -messuteemasta.

Tapio Multasuo avaa keskustelun: – Hei! Minä olen Multasuon Tapsa Savon Erämessuilta. Nyt olemme Wille Riekkisen ja Nappi-koiran kanssa täällä Vehkalammin metsästysseuran alueella lintumetsällä. Meillähän Erätaika-messujen teemana on ”yhdessä luontoon koko perheellä”. Mitä tällainen asia sinulle, Wille, merkitsee?

Wille Riekkinen miettii hetkisen ja vastaa: Tuo teema on minusta erinomaisen osuva nimenomaan tähän aikaan, jolloin meidän pitäisi pitää huolta siitä, että luonnon kunnioittaminen, sen viljeleminen ja varjeleminen siirtyy myös nuoremmalle sukupolvelle. Itseasiassa luonnossa liikkuminen, se on perheurheilulaji. Sitä voi tehdä pienten lasten kanssa, isompien ja aikuistenkin lasten kanssa. Ja liikkuipa sitten missä tahansa: karpalosuolla, vesien äärellä tai mäntyharjanteilla, lintujen perässä tai kalastamassa, mitä ihmettä tahansa – sienestämässä, marjastamassa, niin siinä aina tulee pieni hyötyliikunta kyseeseen. Mutta ennen kaikkea, se on valtavan hieno tilaisuus antaa elämän eväitä lapsille. Elämän eväitä, jossa kunnioitetaan elämää ja korostetaan jokaisen ihmisen ainutlaatuisuutta. Ja miten meillä onkin näin hieno luonto annettu ympärillemme! Totta kai, siitä kannattaa meidän kaikkien pitää huolta. Tämän minä toivoisin välittyvän myös nuorelle sukupolvelle ihan vaahtosammuttimen kokoisesta lähtien.

Tapio Multasuo nyökkää kiitokseksi vastauksesta.

 

Kiitos vielä Wille Riekkiselle haastattelusta metsästysretken lomassa!

Joulu lähestyy ja mekin hiljennymme täällä Erätaika 2022 -messutoimistossa viettämään yhteistä aikaa perheiden parissa. Jouluna kinkkua voi sulatella vaikka lumikenkäilemällä tai hiihtämällä lumisessa luonnossa.

 

Rauhallista joulun aikaa!

Toivottaa,

Savon Erämessut Oy

Uusimmat uutiset

Uutisten aiheet (kategoriat)