Savon erämessut Kuopiossa 2022

Uutiset

Kunnioitetut messuvieraat, hyvät näytteille asettajat, arvoisat erä-ihmiset!

Äitienpäivän tienoilla on mainio aika ottaa etäisyyttä katupölyyn, elämää lamauttaviin uutisiin ja pandemia-uhkiin. Parhaiten sen voi tehdä saapumalla viikonloppuna 6.-8.5. pidettäville erämessuille Kuopio-Halliin.  Asiantuntevasti pystytetty näyttelytapahtuma antaa oivallisia virikkeitä kaiken ikäisille marjastajille, sienestäjille, kalastajille, valokuvaajille, metsästäjille ja muuten vain luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille. Samalla on hyvä tavata tuttavia ja vaihtaa ajatuksia samoista harrastuksista kiinnostuneiden kesken.

Eräharrastus on uskomattoman hieno asia. Luonnon keskellä liikkuminen virkistää mielen, saa kunnon kohenemaan, tuottaa suoranaista aineellista hyötyäkin ja antaa mahdollisuuden hiljentyä suuressa luontokirkossa.

Päilyvät järvet, hillaiset suot, tonkopurot ja suomalainen metsä ovat luovuttamattoman rakkaita. Sinne on päästävä samoamaan kerta toisensa jälkeen. Kaikki ihmiset tunnustavat luonnon rauhoittavan ja hoitavan taikavoiman. Siinä on varmasti jotain pyhää.

Erämessujen tarkoitus on tuoda tuo kiehtova elämysmaailma jokaisen ulottuville. Tällaisten tapahtumien suosio osoittaa, että luonto vetää yhä puoleensa. Tätä kiehtovuutta lisäävät monet uudet tekniset välineet, jotka helpottavat luonnossa liikkumista ja lisäävät eränkäynnin turvallisuutta. Toivon, että tältäkin osin nämä messut täyttävät tehtävänsä. Toivon myös sitä, että messut muistuttavat ihmiselle annetusta luomakunnan viljely- ja varjelutehtävästä. Järkevän suunnitelmallinen, päällä ja sydämellä suoritettu ilmaston-, vesien ja riistanhoito kuuluu tähän tehtävään olennaisena osana.

Eräharrastus pystyy antamaan nykyihmiselle juuret menneisyyteen. Juurien avulla opimme ymmärtämään ihmisen osaa ja tehtävää tässä kansainvälistyvässä, mutta niin rauhattomassa maailmassa. Samalla se antaa unelmia ja siivet, joiden avulla omalta osaltamme rakennamme edellytyksiä luomakunnan monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Noita juuria ja siipiä on syytä pitää esillä juuri nyt ja tarjota niihin tutustumista erityisesti lapsille ja nuorille. Tervetuloa!

Emerituspiispa Wille Riekkinen

Tapahtuman suojelija

Uusimmat uutiset

Uutisten aiheet (kategoriat)