Koirakylpylässä on kastumistakuu!

Näytteilleasettajat,Ohjelma

Itä-Suomen suurimmassa koirakylpylässä on 55-kuutioisen altaan lisäksi juoksumatto sekä suolahuone. Altaan pituus on 10m ja leveys 5.5m. Veden syvyys on n. 120cm ja veden lämpötila 0n ympäri vuoden +20C. Lisäksi on varattavissa joko kylpylälle tai HierontaHubille koirahierontaa, lihaskalvojen hierontaa ja venyttelyä, laserterapiaa sekä infrapunahoitoa. Infrapunalaite on Suomen ainoa vain koirakäytössä oleva infrapunalaite nivelrikkoisille ja esim. Metsästyskoirille rasituksen jälkeiseen palautumiseen. Infrapunahoito on lainattu suoraan hevosurheilun piiristä: hevosia hoidetaan usein infrapunalla kilpailujen jälkeen. Infrapunan lämpö auttaa myös lihasten palautumiseen rasituksen jälkeen sekä nopeuttaa maitohapon poistumista suorituksen jälkeen.

 

Vesi kohottaa kuntoa

AaltoTassuun ovat tervetulleita kaikenlaiset koirat työkoirista kotikoiriin. Uiminen on koirille erinomainen kuntoilumuoto. Puolen tunnin uinti vastaa jopa parin tunnin metsälenkkiä. Altaan vastavirtalaitteen avulla koiran uintikuntoilua voidaan tehostaa huomattavasti. Koiran kylpyläreissu on tehokas keino saada energiaa kulumaan ja kunto kohoamaan. Myös kuntoutujille uinti on erinomainen elementti. Uittajan kanssa kuntoutujan uinti on turvallista ja tehokasta.

Altaassa on saatu hyviä kokemuksia mm. Hirvikoirien metsästyskauden uintihaasteeseen. AaltoTassussa olemme opettaneet monta hyvää hirvenhaukkujaa myös uimaan eivätkä isot valtaojat ole enää olleet jahdin hidasteena. Vesi elementtinä saattaa olla koiralle alkuun jännittävä. Uimalassa  uittaja on aina ensimmäisellä kerralla mukana ja jatkossakin tarvittaessa. Retkeilijöiden, veneilijöiden ja muiden vesilläliikkujien karvaiset kaverit kannattaa opettaa uimaan hyvissä ajoin ennen vesille lähtöä.

Uintikausi voi Kuopiossa jatkua ympäri vuoden sillä AaltoTassu palvelee myös allaspalvelujen osalta ympäri vuoden. Kesällä pidetään pieni huoltotauko mutta sen jälkeen koirat pääsevät polskimaan jälleen turvallisesti ja varmasti puhtaaseen veteen. Myös lihashuoltopalvelut ovat käytettävissä ympäri vuoden.

 

Lihashuolto on tärkeää myös eräilevälle koiralle

AaltoTassun yrittäjä Kirsi Sinda tuottaa myös muita karvaisten ystävien palveluja. Lihashuollon merkitys koiran elämänlaatuun, harrastuksen sujumiseen sekä harrastuksessa onnistumiseen unohtuu usein kaikessa kiireessä. Tunnin lihashuolto osaavissa käsissä voi tuoda koiralle huomattavasti lisää intoa ja iloa eräreissuille.  Vanhempien eräkavereiden  nivelet saattavat oireilla nivelrikon takia. Nivelkipuihin oiva apu on infrapuna sekä laserhoito. Samalle kerralle yhdistettynä niiden teho paranee ja vaikutus pitkittyy.

Hieronnan lisäksi Kirsi tekee monen vuoden kokemuksella O.T.E. Hierontaa ® joka on tehokas ja hellävarainen lihaskalvojen venyttely. Kalvoja käsitellään vain sormin, eikä käytetä mitään apuvälineitä. Lihaskalvojen aineenvaihdunnan paraneminen auttaa lihaksia jaksamaan pidempään ja saattaa estää venähdyksiä ja revähdyksiä rasituksessa. Lisäksi jäsenkorjauksen avulla mobilisoitavat selkäranka sekä nivelet saavat apua myös mahdollisiin lukkotiloihin.

Lihashuollon ja uinnin säännöllinen yhdistäminen auttaa koiran jaksamista niin arjessa kuin työssäkin. AaltoTassun lihashuoltokeitaassa HierontaHubilla Kuopion Männistössä hierotaan kuntoon ihmiset sekä koirat. Koirien ihashuoltopalveluista vastaa AaltoTassun omistaja Kirsi Sinda ja ihmisten lihakset hoitaa vetreiksi koulutettu hieroja Sanna Patronen.

 

Koirien peruskoulutuspalvelut

Pentujen ja nuorten koirien arkitottelevaisuuskoulutusta on  saatavilla AaltoTassusta. Yrittäjä Kirsi tekee yhteistyötä Kuopiossa Tottisstudio Huikeen kanssa sekä tarjoaa myös yksitystä koulutuspalvelua. Lisäksi koulutustarjontaan kuuluu sulan maan aikaan mm. Henkilöetsintää ja jälkikoulutusta. Kirsillä on pitkä kokemus erilaisten koirien kouluttamisesta ja palveluskoiralajeissa kilpailemisesta.

 

Koirakylpylä AaltoTassu
Saamaislahdentie 14
70420  KUOPIO
www.aaltotassu.fi

HierontaHub
Tellervonkatu 3
70500  KUOPIO
www.hierontahub.fi

 

Uusimmat uutiset

Uutisten aiheet (kategoriat)